Хроніка АТО за 2-4 серпня. Звільнена Ясинувата, обстріли Донецька та контратаки бойовиків

04.08.2014 10:00 Суспільство
korrespondent.net korrespondent.net
Українські військові протягом вихідних та ранку понеділка продовжили наступ на бойовиків ДНР та ЛНР. В результаті звільнена Ясинувата, розблокували дороги, що з'єднують населені пункти Дмитрівку і Дяково.

На жаль, не обійшлося без втрат. За минулу добу загинули п'ять українських військовослужбовців.

На підставі отриманої оперативною групою Служби безпеки України при ОШУ АТО інформації в Україні затримано більше 300 осіб, серед яких 11 громадян Російської Федерації та інших країн, які використовувалися терористами як найманці.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 2-4 серпня.
 
2 серпня ввечері танки з російськими прапорами увійшли до Макіївки.

Тим часом у Донецьку тривають бойові дії. Бійці АТО увійшли в Донецьк з боку Мар'їнки, йдуть бої, терористи намагаються перегрупуватися.

Під Луганськом бійці АТО знищили колону техніки терористів і близько сотні бойовиків. Авіація АТО перехопила російські винищувачі біля кордону України. 

За 2 серпня в результаті збройних зіткнень і обстрілів Луганська загинули 3 мирні жителі, вогнепальні травми і поранення отримали 8 мешканців міста.

У ніч на 3 серпня позиції сил антитерористичної операції продовжили обстрілювати з боку Російської Федерації. Також відзначається активізація діяльності розвідувально-диверсійних груп бойовиків, у тому числі щодо застосування безпілотних літальних апаратів.

Протягом дня проросійські терористи кілька разів обстрілювали позиції сил АТО в Донбасі. У той же час українські сили АТО за минулу ніч не зазнали втрат. 

Вдень 3 серпня при спробі виїзду з України до Росії рейсовим автобусом сполученням Харків - Бєлгород у пункті пропуску "Гоптівка" прикордонники затримали причетного до терористичної діяльності громадянина України. 

З полону звільнені п'ять танкістів з Чернігова з військової частини 1815, а також четверо військових 3-го полку спецназу ЗСУ з Кіровограда.

Терористи атакували місто Попасна на Луганщині, раніше звільнене силами АТО. В результаті вибухів загинули три мирні жителі, поранена дитина. 

За 3 серпня з боку Росії з "Градів" піддалися обстрілу ряд позицій силовиків АТО. 3 серпня підрозділи антитерористичної операції потрапили в оточення в районі Червонопартизанська біля кордону з РФ. Частина силовиків вирвалася з оточення.

Бойовики у ніч з 3 на 4 серпня 15 разів обстріляли ряд позицій сил українських військових у зоні антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Уранці 4 серпня на блокпосту 40-го батальйону територіальної оборони "Кривбас" під час прориву на автомобілі був ліквідований смертник, що хотів знищити блокпост і мирних жителів, які евакуюються з Донецька.

Самопроголошений "прем'єр" ДНР Олександр Бородай повернувся в Донецьк.

Вночі на 4 серпня терористами ДНР була обстріляна мінометним вогнем Торезька виправна колонія № 28.

Підрозділи сил АТО зайняли місто Ясинувата Донецької області - важливий пункт залізничного сполучення регіону. Звільнення міста дозволило охопити Донецьк з півночі і перекрити один з важливих каналів постачання зброї і техніки для терористів,  повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, зараз в місті проводиться операція з виявлення і знешкодження залишків терористичних бандформувань.

Автор: Администратор сайта