Українська кондитерка та молоко найбільше смакують азербайджанцям

28.05.2012 14:10 Економіка
http://www.drive2.ru http://www.drive2.ru
У 2011 році торговий оборот між Харківською областю і Азербайджаном склав більше 45 млн доларів США, що на 53% більше, ніж у 2010 році.

Це дуже приємно, адже в світі ринки ведуть себе досить неспокійно, інвестори дуже обережні у виборі майданчика для початку своєї роботи. Про це повідомив сьогодні віце-губернатор Юрій Сапронов під час зустрічі з бізнесменами Республіки Азербайджан.

Також заступник голови Харківської облдержадміністрації повідомив, що традиційно в Азербайджані користуються попитом харківські кондитерські вироби, молочні продукти, будівельні матеріали, меблі. У свою чергу Україна купує переважно продукти переробки газохімії, які є дуже якісними.

Однак, за словами Юрія Сапронова, сьогодні все ще існують проблеми для розвитку бізнесу кампаній із Республіки Азербайджан на території Харківської області. Саме про те, як їх вирішити, говорили на спільному «круглому столі».

- Харківська область була великим постачальником промислових продуктів для економіки Азербайджану. А наша Республіка була крупним постачальником сировини для легкої промисловості, овочів і фруктів, руками азербайджанців будувалися трактори і танки, - сказав віце-президент  Українсько-Азербайджанської бізнес-ради Шахін Омаров. - Та на жаль, за роки незалежності Україна, зокрема Харківський регіон, втратив той потенціал, що був за часи Радянського Союзу. І сьогодні наша мета полягає в тому, щоб допомогти комерційним структурам відновити втрачені взаємини та допомогти створити нові комфортні умови для співпраці.

А президент Українсько-Азербайджанської бізнес-зади Рустам Агаєв зауважив, що їх організація вже допомогла п’ятьом великим підприємствам України вийти на азербайджанський ринок і підписати контракти. У цьому сенсі вони готові сприяти і підприємствам Харківської області.

Юлія ГОРОБЕЦЬ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта