Десять мільйонів з бюджету дадуть на лічильників жителям Харківщини

27.07.2012 08:08 Економіка
Будинки обладнають лічильниками Будинки обладнають лічильниками
Згідно виділених для області лімітів будуть встановлені 291 лічильник холодної води, 198 – гарячої води, та 209 лічильників теплової енергії.

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадіміністрації Валентин Дулуб. За його інформацією, Харківською обласною державною адміністрацією підготовлено та направлено до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропозиції щодо встановлення сучасних будинкових приладів обліку і регулювання води та теплової енергії, повідомляє сайт ХОДА.

– На теперішній час орієнтовний ліміт асигнувань з державного бюджету на оснащення житлових будинків засобами обліку для Харківської області складає 10,674 млн. грн. На цю суму вже було отримано погодження Мінрегіону. Зараз область продовжує працювати над тим, щоб ще збільшити наш ліміт асигнувань. Реалізація даної програми шляхом співфінансування державного та місцевих бюджетів дозволить налагодити облік ресурсів споживання та скоротити реальні витрати на експлуатацію житлового фонду - сказав віце-губернатор.

За його словами, найбільш активними підготували пропозиції Вовчанська, Красноградська та Харківська райдержадміністрації, а також виконком Харківської міської ради, які оперативно вирішили питання гарантування співфінансування та взяття на баланс приладів обліку.

Фінансування встановлення лічильників відбувається на підставі до Постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2012 року №604 про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Облаштування багатоквартирних будинків сучасними засобами обліку і регулювання води та теплової енергії».

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта