Добкін дав бій заводським боргам по зарплаті

15.04.2013 14:26 Економіка
http://khersonline.net http://khersonline.net
Із загального обсягу боргів по зарплаті на державних підприємствах Харківщини більше двох третин належить підприємствам, що входять до складу ДК "Укроборонпром".

Як повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації заступник губернатора Андрій Моченков, Загальний річний обсяг виробленої і реалізованої продукції машинобудівних підприємств ОПК складає близько 1 млрд грн. Разом з тим фінансова ситуація на цих підприємствах залишається складною.

- Не дивлячись на державні заходи по списанню боргів оборонних підприємств із податкових і соціальних внесків на суму 220 млн грн, загальна сума кредиторської заборгованості зросла більше ніж на 300 млн грн і складає 1 млрд 200 млн грн. В результаті з обігу вилучена суму на 20% перевищує річний об'єм виробництва, що реально загрожує платоспроможності провідної галузі.
За словами заступника губернатора, на заводі ім. Малишеваза 2012 рік кредиторські зобов'язання зросли в 1,6 рази, з 571 до 911 млн грн. Не дивлячись на всі зусилля, загальна сума заборгованості підприємств ОПК за рік зросла на 3 млн грн, і тепер складає більше 40 млн грн.

- Основною причиною цих проблем є взаємне нерозрахування між підприємствами “Укроборонпром”, - наголошує андрій Моченков.
За словами заступника генерального директора ДК «Укроборонпром» Павла Букіна, в Харківській області є 17 підприємств і інститутів, що знаходяться у власності концерну.

- Підприємствам ОПК були списані 200 млн грн кредиторської заборгованості. Нам, на жаль, не вдалося виконати планові показники по ліквідації заборгованості із зарплати. Ми пов'язуємо усунення заборгованості з підвищенням ефективності роботи підприємств, і проводимо заходи модернізації, енергозбереження, - повідомив заступник Павло Букін.
Проблеми підприємств, що входять до складу концерну губернатор Харківщини пропонує вирішувати на спільному засіданні Міністерства оборони, концерну та Харківської облдержадміністрації.

- У нас зі структури боргу станом на 1 квітня 56,4 млн. грн. - це борг державних підприємств. З них 40,7 млн. грн. - це борг «Укроборонпрому». Це більше, ніж дві третини. Тому я вважаю, що по тим проблемам, які пов'язані з Міністерством оборони, нам необхідно провести спільну нараду за участю представників Міноборони, «Укроборонпрому», обласної адміністрації та підприємств, - сказав голова області.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта