Економити на паливі Україну навчить Бразилія

17.10.2012 17:00 Економіка
http://images.yandex.ua http://images.yandex.ua
Сьогодні відбулася зустріч керівників Харківської області з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло.

В ході зустрічі голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов обговорили з послом можливість співробітництва з Бразилією у сфері науки,промислового виробництва та сільського господарства.

- Харківська область – це крупний промисловий, науковий, культурний та освітній центр країни, - сказав в ході зустрічі Михайло Добкін, - Наш регіон виробляє товарів більше ніж 6 % від ВВП України. Багато наших талановитих земляків відомі далеко за межами країни і їх досягнення в науці, культурі, спорті роблять нашу країну більш впізнаваною і відомою.

Також Михайло Добкін відзначив, що Україна та Бразилія – країни, що мають великий потенціал у сфері сільського господарства. А ще згадав, що харківський «Металіст», у складі якого грають бразильські спортсмени, - одна з кращих футбольних команд України.

Сергій Чернов привітав гостей від імені депутатського корпусу регіону.

- Хочу сказати, що представницький орган Харквської області так само, як і виконавча влада, зацікавлений у співробітництві, - сказав голова обласної ради. – Я думаю, наш регіон зацікавить Бразилію, адже в нас добре розвинене сільське господарство, харчова, переробна промисловість, машинобудування тощо.

Пан посол у свою чергу розповів, що у Харкові він уже втретє. Попередні візити були спрямовані на співробітництво у військовій та освітній сфері.

- У нас уже є домовленість про співпрацю у воєнній сфері. І зараз ми приймаємо в Бразилії делегацію від України по воєнній лінії співпраці,- розповів Антоніо Фернандо Круз-де Мелло . – У нас є плани співпраці в області агропромислового комплексу. Також ми бачимо хороші перспективи в області біотоплива. Етанол та біодизель – це два продукти, які Україна може виробляти.

Також він додав, що Бразилія сьогодні лідер з виробництва біопалива. Посол зазначив, що додаючи в бензин 5-7 % біоетанолу, українці зможуть значно економити на паливі.

- Я думаю, що варто організувати приїзд делегацій з України в Бразилію для того, щоб перейняти бразильський досвід, - підкреслив гість.

Посол повідомив, що в Бразилії діє програма «Наука без кордонів», в рамках якої до України планують привезти на навчання близько 3 тис. бразильських студентів.

Всі пропозиції та ініціативи посла повністю підтримало керівництво області.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта