Харків - Довжанський: освітлено вісім кілометрів дороги в Ізюмі

12.11.2012 11:15 Економіка
http://donbass.ua http://donbass.ua
Ізюм перероджується буквально на очах місцевих мешканців:

відкрито новий операційний блок і реконструйовано акушерсько-гінекологічне відділення Ізюмської міської лікарні, у дворах з’являються нові ігрові та спортивні майданчики, реконструйовано залізничний вокзал і спорткомплекс «Локомотив».

Усі ці відкриття стимулювали й розвиток благоустрою міста, стверджує Ізюмський міський голова Олександр Божков. За останні півтора роки в Ізюмі було освітлено 58 вулиць і головну автомагістраль.

– Ми зробили освітлення всієї ділянки траси Харків – Довжанський, яка проходить містом, а це вісім кілометрів, – каже мер. – Проїжджаючи ввечері цією трасою, водії розуміють, що їх поважають. А з іншого боку, дорога стала більш безпечною.

Увага до автоперевізників, що проїжджають через Ізюм, є одним із напрямів роботи місцевої влади. Тому найближчим часом транзитникам створять умови для комфортного відпочинку і харчування.

Місто Ізюм займає велику площу – 56 км2, і розділене рікою Сіверський Донець на анклави. На думку Олександра Божкова, з одного боку це дає хороші природні умови, а з іншого – створює труднощі з комунікаціями. Інфраструктуру міста зосереджено у п’яти районах.  Особливої уваги потребує каналізаційна система міста, що впливає на якість води у річці.

– Ми останній форпост Харківської області, – пояснює Олександр Божков. – За нами Донецька область, для якої Сіверський Донець є основною питною артерією. Там суворо контролюють якість води. До Донецька розташовано вісім автоматичних лабораторій, які щогодини подають інформацію про якість води.

У рамках реконструкції міських очисних споруд капітально відремонтували первинний відстійник, замінили скрекові механізми й опори зі стійками. Ці заходи значно покращать якість механічного очищення стічних вод і забезпечать безперебійну роботу цього об’єкта. Кошторис загального проекту реконструкції розраховано на 9,4 млн грн, що виділятимуться двома траншами.

За словами Олександра Божкова, у цьому році на ремонт очисних споруд було освоєно 1,5 млн грн.

Велика увага в Ізюмі приділяється ремонту об’єктів житлово-комунального господарства. За 2012 рік КЖЕП № 1 відремонтувало 673 погонних метри системи холодного водопостачання, 384 м водовідведення, 1163 м теплопостачання. Було відремонтовано 24 під’їзди. Загалом у 2012 році на ремонти Ізюмське комунальне виробниче водогонно-каналізаційне підприємство витратило 363,1 тис. грн. Також за рахунок місцевого бюджету (98,95 тис. грн) придбано каналопромивну машину.
Регулярно ремонтуються під’їзди, підвали й покрівлі, але не завжди самі мешканці доглядають за власним будинком. У деяких випадках люди абсолютно самостійно проводять благоустрій будинку, двора, вулиці, а іншим лінь навіть сміття прибрати.

–  Є, звісно, хороші приклади, коли люди беруть участь у благоустрої, долучається молоде покоління. Один тільки Ізюмський виконком у цьому році шість разів виходив на суботник, – каже Олександр Божков. –  Однак самоорганізація населення сьогодні ще не досягла того рівня, який був раніше.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №135 від 10.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта