Харківщина шоста в Україні по реалізації товарів

31.10.2012 08:46 Економіка
http://finance.obozrevatel.com http://finance.obozrevatel.com
Харківська область посідає 6-е місце в Україні за обсягами реалізації промпродукції.

За даними облстата, у січні–вересні 2012 р. підприємствами області реалізовано промислової продукції на 43,4 млрд грн. У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 5,2%. Вона займає 6 місце після Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької та Полтавської областей.

В структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів діяльності: виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів і машинобудування, питома вага яких складає відповідно 34,2% (або 10,8 млрд.грн.) та 27,1% (8,6 млрд.грн.).

До найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять ПрАТ «Філіп Морріс Україна», Зміївська ТЕС, Шебелинське відділення з переробки газового конденсату і нафти, АК «Харківобленерго», Газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування», Харківське відділення ПАТ «Сан ІнБев Україна», КП «Харківські теплові мережі», Державне підприємство завод «Електроважмаш», ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», ВАТ «Турбоатом», ПАТ «Євроцемент-Україна», ПАТ «Завод «Південкабель», ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківський підшипниковий завод», ПАТ «Харківміськгаз», на які припадає майже половина обсягу реалізації.

Автор: Администратор сайта