“Турбоатом” завалять грошима. Подробиці (ФОТО)

25.06.2013 11:55 Економіка
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
ОАО “Турбоатом” підписало два місяці тому контракт вартістю більше $100 млн на модернізацію конденсаторів для атомних станцій Росії.

Як повідомив генеральний директор підприємства Віктор Суботін, контракт вдалося виграти у жорсткому відкритому тендері, в якому брали участь як російські так і європейські конкуренти з виробництва турбін.

За словами Суботіна, Російська федерація є основним зарубіжним замовником для підприємства, але навіть на цьому ринку “Турбоатом” останнім часом вимушений конкурувати з російськими, європейськими і китайськими заводами.

Тим не менше, підприємство постійно веде модернізацію своїх турбін на російських АЕС. Нещодавно закінчили модернізацію проточної частини турбін, контракт тривав із “Росатомом” 15 років, більше $100 млн вартість. Крім цього сьогодні у виробництві “Турбоатома” знаходиться турбіни для п’яти російських гідростанцій для “Росгідро”, об'єм замовлень — до $100 млн.

ТУРБОАТОМ ЗСЕРЕДИНИ. ПОВНИЙ ФОТОРЕПОРТАЖ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Є на підприємстві замовлення азійських країн, зокрема для Казахстану.

- Ми здійснили прорив за останні три роки на казахському ринку. Старт цій роботі дала нарада наших двох президентів у 2008 році в Києві. Було доручення президентів відпрацювати можливості нашого підприємства на цьому ринку, у нас сьогодні у виробництві три парові турбіни для Казахстану (одна турбіна для станції Аксу потужністю 300МВт, і дві турбіни на Екібастузьку ГРЕС -1 по 500 Мвт). В роботі контракт на модернізацію Шандолінської ГРЕС у Казахстані, - повідомив Віктор Суботін.

Також “Турбоатом” модернізує турбіни для Нурекської ГЕС і Рогунської ГЕС у Таджикістані. Щодо європейських країн, то “Турбоатом” здійснює модернізацію атомних станцій у Фінляндії і Угорщині.

- Замовники дуже задоволені нашими пропозиціями щодо модернізації і продовженню строків роботи цих турбін, - зазначив гендиректор.

Нагадаємо, у першому півріччі цього року 48% в об'ємі реалізації “Турбоатома” склав експорт.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта