Перелік підприємств, заборонених до приватизації, значно скоротився

26.09.2012 09:51 Економіка
http://www.1sovetnik.kz http://www.1sovetnik.kz

Харківський ООО "Турбоатом" обіцяють залишити у державній власності.

У розпорядженні видання «Комерсант-Україна» (матеріал "Країну готовлять до розпродажу") опинився текст змін до закону «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

Напередодні про підготовку цього документа заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, повідомивши лише, що перелік державних підприємств, заборонених до приватизації, буде скорочений більш ніж у п'ять разів - з 1492 до 296.

Проект закону вже схвалений Кабміном і готується до передачі у парламент. В останній момент зі списку за ініціативою Міністерства фінансів був вилучений «Турбоатом».

Приватними хочуть зробити також майже всі спортивні бази, басейни і стадіони, за винятком підприємства, яке управляє київським Палацом спорту, НСК «Олімпійський», «Львів-Ареною». Зберігши в держвласності найбільш знакові винзаводи, такі як «Коктебель» і «Массандра», уряд пропонує дозволити продаж низки південноукраїнських і закарпатських радгоспів-заводів, включаючи Ужгородський і Одеський коньячний завод, Одеський завод шампанських вин.

Автор: Администратор сайта