Продукти з ГМО заборонили в Україні

31.05.2013 08:38 Економіка
http://ruslekar.info/ http://ruslekar.info/
Генно-модифіковані продукти не ввозяться на територію України.

Про це заявив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Іван Бісюк, повідомляє АПК-Информ із посиланням на “Укрінформ”.

"Україна - не та держава, яка дозволяє вільне ввезення культур ГМО на внутрішній ринок,оскільки це заборонено законодавством. До нас можна ввозити тільки офіційно зареєстровані генні матеріали, в тому числі і рослинного походження, але сьогодні їх ніхто не пропонує і не ввозить" , - заявив Іван Бісюк.

За його словами, споживачі української продукція як в середині країни, так і за її межами можуть спокійно вживати наші продукти харчування. Україна претендує на роль головного постачальника продуктів харчування у світі, а тому не може дозволити собі ввіз ГМО.

Як пояснив Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв, в Україні створена і діє ефективна система контролю якості рослинної продукції, зокрема введена реєстрація сортів зернових культур.

"Сьогодні практично неможливо провезти нелегально будь-які зразки тваринницької або рослинної продукції, оскільки на пунктах пропуску всі проходять жорсткий фізичний контроль. А вся вилучена продукція досліджується. Сировина ж, яка має ознаки хвороби, одразу знищується", - додав Володимир Горжеєв.

Джерело: АПК-Информ
Автор: Администратор сайта