Прокуратура зобов'язала два харківські заводи виплатити зарплати робітникам

26.07.2012 18:01 Економіка
Керівники двох активних харківських заводів затримали виплату зарплатні працівникам.

Прокуратура почала перевірку та зобов'язала керівників цих підприємств розрахуватися з робітниками до 1 жовтня, повідомляє сайт облпрокуратури.

- Серед активних харківських підприємств найбільший борг у державного підприємства «Харківський електромеханічний завод»: 6 млн. грн. Активні підприємства мають реальну можливість до встановленого строку погасити борги. З підприємств, які перебувають у стані банкрутства, вагома заборгованість – 5,5 млн. грн. – на ДП «Харківський завод електроапаратури, - повідомляє старший прокурор прокуратури міс та Харкова Ліна Коса.
 
Також у прокуратурі нагадали, що з початку року у Харкові порушено 11 кримінальних справ стосовно керівників підприємств, організацій, які безпідставно не виплачували зарплату. За втручання органів прокуратури міста виплачено 40 млн. грн. простроченої заборгованості. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 59 посадовців, з яких 8 – контролюючих органів, 5 – органів місцевого самоврядування. Прокурорами пред’явлено позовів на 2,7 млн. грн. З цієї суми 2 млн. грн. уже стягнуто для виплати боргів по зарплаті.

Автор: Администратор сайта