Супервигідні кредити обіцяє Європа харківським бізнесменам

16.07.2015 07:38 Економіка
Фото: restoring-donbass.com Фото: restoring-donbass.com

Про це заявив президент ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

В Харкові пройшла бізнес-зустріч представників ЄБРР з малим та середнім бізнесом. Банкіри заявили, що готові надати підтримку харківським підприємцям у вигляді допомоги консалтингових фірм і надання грантів усім малим і середнім підприємствам, крім тих, які спеціалізуються на продажі табаку, алкогольних напоїв та зброї. Також компанії, які захочуть попросити підтримки свого бізнесу, повинні володіти гарною репутацією і мати у своїй обоймі не більше 250 робітників.

У подальшому фірми, які пройшли консалтингову програму, зможуть розраховувати на отримання кредиту на розвиток, реструктуризацію і розширення бізнесу — від 1 до 10 млн євро строком від 3 до 10 років.

Глава ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер заявив, що серйозно налаштований надати  підтримку бізнесменам Харківської області, і тому до кінця поточного року ЄБРР відкриє в Першій столиці свій офіс.

- На сьогоднішній день ми вже маємо низку напрацювань, які стосуються харківських підприємців. Ми приїхали сюди тому, що зацікавлені у співпраці з харківськими компаніями, і розраховуємо на те, що підприємства усвідомлять всі плюси нашої програми. Ми бачимо, як розвивається Харківська область і її перспективи, тому ми й зацікавлені запропонувати підтримку місцевим підприємствам. Сподіваюся, що за підсумком цієї зустрічі багато компаній потягнуться до ЄБРР, — сказав Шевкі Аджунер.

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта