У Добкіна хочуть створити "фонд небайдужих людей". Подробиці

26.07.2013 10:14 Економіка
http://ecapital.com.ua/ http://ecapital.com.ua/
Зараз на Харківщині триває велика профілактична робота з попередження епідемії африканської чуми свиней.

Заступник губернатора Харківщини Юрій Сапронов розповів, що в сусідній Білгородській області (РФ), де виник спалах АЧС, держава відшкодувала приватному сектору за вирізання свиней по 16 грн за один кілограм живої ваги.

- Можливості росіян в економічному плані вищі, ніж у нас, а тому розпочнемо створювати, назвемо його так, фонд небайдужих людей, - сказав Юрій Сапронов. - Таким чином, у нас буде можливість компенсувати людям витрати за гідним ринковим курсом. Зараз у нас за кілограм живої ваги свинини платять 18 грн, а тому і селяни отримають цю ж суму.

Юрій Сапронов наголосив також на проблемі вчасного постачання дезінфікуючих матеріалів у Харківську область.

- Є певні проблеми щодо вчасного постачання в область дезінфікуючих речовин. Не секрет те, що через процедурні питання та "офіціоз" у Казначействі поставка цих речовин може затягнутися. Ми не маємо часу, аби чекати на вирішення цих питань. Тому найдемо можливість залучити до закупки дезінфікуючих матеріалів позабюджетні кошти.

Заступник губернатора наголосив, що слід активізувати роз'яснювальну роботу серед населення і в цьому мають взяти участь керівники районів і органів місцевого самоврядування. На його думку, ні в якому разі не повинно виникнути паніки у зв'язку з виявленням африканської чуми свиней у Білгородскій області, тим паче, що ситуація цілком контрольована.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта