У нелегальному цеху під Харковом у бруді виготовляли сир

16.07.2012 13:28 Економіка
Співробітники податкової міліції Харківської області виявили підпільне виробництво сиру.

Сулугуні виготовляли в одному з селищ Вовчанського району - в напівзруйнованому приміщенні, в повній антисанітарії, повідомляє МГ Об'єктив.

На продукції сиділи мухи і мошкара. Кілька людей прямо на підлозі, залитій водою, розтягували сирний напівфабрикат в канати, замочуючи його в брудних ваннах. Після цього сир поділяли на дрібні смужки, вручну заплітали в сирні кіски.

Підпільний цех працював у селищі близько року. Обсяг реалізації продукції склав в місяць більше мільйона гривень. Документи реєстрації підприємства були складені належним чином і, з юридичної точки зору, це прикриття могло приховувати злочинну діяльність бізнесменів ще дуже довго, якби не одне «але». Звітна документація, яку підприємство надавало до податкової, була нульовою - в графах декларації стояли порожні рядки.

Офіційно працевлаштовані на підприємстві були тільки дві людини, в той час як працювало близько 15 чоловік. З ними розраховувалися зарплатою «в конвертах». За попередніми підрахунками річна орієнтовна сума заробітної плати виплачувалася найманим працівникам без будь-якої бухгалтерії і податкових платежів. Вона склала близько 140 000 гривень.

Сировари розповіли, що молоко купували у місцевих жителів за 1 гривню 80 копійок за літр, потім зливали його в брудну бочку старої фури і везуть в цех. Там міксером, більше схожим на бетономішалку, збивали. Далі сирні кіски плели вручну і потім коптили.

Ні в кого із співробітників не було санітарних книжок, питання податкових міліціонерів з приводу антисанітарії їх не бентежили. Люди вважали такий спосіб виробництва продукту харчування допустимим і їстівним!

На сьогоднішній день матеріали по даній справі передані в прокуратуру Харківської області. Вирішується питання про притягнення винних до відповідальності.

Джерело: МГ Об'єктив
Автор: Администратор сайта