У районі під Харковом відмовляються від газу

18.10.2013 06:00 Економіка
http://molodi.in.ua http://molodi.in.ua
Аби здешевити вартість тепла в Богодухівському районі переходять на альтернативні джерела опалення.

Як розповів “СК” голова Богодухівської райдержадміністрації Володимир Бєлий, у районі вже другий рік поспіль переводять бюджетні установи на опалення альтернативними джерелами. Минулого року у районі знайшли інвестора, який установив в Богодухові блокову топкову на пелетах.

- За рахунок цього ми відчепили від центральної котельні три великі бюджетні установи — районний будинок культури, поліклінічне відділення ЦРЛ, а також відділення Ощадбанку. Раніше ці приміщення ніколи не прогрівалися як слід. Приміром, температура повітря у масажному кабінеті в поліклініці ніколи не піднімалася вище 14 градусів і лікарі були змушені постійно підтоплювати електронагрівачами. Нова пелетна котельня має високий процент ККД. Це дозволило не просто знизити тариф на 10 %, а й по-справжньому обігріти приміщення, - розповів голова РДА.

За його словами, люди припинили користуватися електронагрівачами і за рахунок цього зекономили не одну тисячу гривень ще й на електроенергії.
Цього року в районі продовжили співпрацю з інвестором і ще кілька об’єктів перевели на індивідуальне опалення. Котельню на пелетах установили в спеціальному навчально-виховному комплексі, в Богодухівському професійному аграрному ліцеї та в Центральній районній лікарні.

- У 2014 році ми збираємося продовжити цю роботу і перевести на опалення альтернативними джерелами сільські школи та дитячі садочки, - поділився планами Володимир Бєлий.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №124, від 17.10.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта