Утилізувати відходи та очистити річку хочуть під Харковом

13.12.2012 15:01 Економіка
http://www.potram.ru http://www.potram.ru
У Красноградському районі на Харківщині розроблені 10 програм з розвитку екології, ЖКГ та соціальної сфери.

Тепер район очікує на державні та обласні субвенції.

Про це під час зустрічі голови облради із мешканцями Хрестищенської сільради Красноградського району розповів голова райдержадміністрації Микола Муригін. За його словами, підготовлені проекти вже мають проектно-кошторисну документацію.

- Проекти у соціальній сфері стосуються заміни вікон у сільських і двох міських школах. У нас є програма питної води, у сільських населених пунктах відновлюється система водогону, свердловини, щоб була безперебійна подача води, особливо в літній період, - повідомив Микола Муригін.

Голова РДА розповів, що підготовлені екологічна програма з очищення ріки Берестова, гроші на її реалізацію чекають від екологічного фонду. Також у  районі розробили план утилізації відходів зі звалища міста Красноград. Ще низка програм стосується енергозбереження і енергоефективності у сфері ЖКГ: заміна котлів і трубопроводів.

За словами Миколи Муригіна, в 2012 році завдяки конкурсу міні-проектів, а також проектам ПРООН, району вдалося залучити майже 1 млн грн на розвиток соціальної сфери. Близько 500 тис. грн спонсорських грошей витратили на ремонти у школах, ФАПах, клубах.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта