Як 65 років тому на Харківщині розводили виноградники

04.03.2014 15:50 Економіка
"СК" продовжує шукати на шпальтах старих газет цікаві факти з історії Харківщини. Цього разу пропонуємо два повідомлення про розвиток сільського господарства.

1949, 65 років тому. Вже кілька років розводить на своїй садибі виноград машиніст Південної залізниці тов. Самохід, житель села Артемівка Харківського сільського району. Його приклад наслідував і другий житель Артемівки, теж залізничник, тов. Кравченко. Та недавно почав працювати в колгоспі імені Шевченка агроном по садівництву та виноградарству тов. Савченко. Переконавшись у тому, що виноград добре родить в умовах Харківської приміської зони, він запропонував правлінню розбити свій колгоспний виноградник. І найшов в цьому згоду і підтримку. Завезли посадочний матеріал: з Київського розсадника 2 500 саджанців і з Лозової – 17 000 чубуків. Цього року колгосп садитиме виноград на площі три гектари.

1949, 65 років тому. За рішенням виконкому Харківської обласної ради депутатів трудящих у чотирьох районах Харківської області вперше засновані племінні звіроферми для розведення чорно-бурих лисиць: в сільгоспартілі імені 14-річчя Жовтня Краснокутського району, в колгоспах «Комуніст» Борівського району, «Червоний шлях» Балакліївського району та імені Тельмана Куп’янського району. Першу партію племінних чорнобурок завезли з колгоспів Далекого Сходу.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта