За модернізацію ЖКГ Харківщини заплатить Світовий банк

03.07.2013 13:54 Економіка
http://zn.ua/ http://zn.ua/
Світовий банк профінансує два українські проекти вартістю у 600 млн дол.

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів зустріч з керівництвом Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, пише Урядовий портал.

У результаті була досягнута домовленість про підтримку Світовим банком реалізації двох нових масштабних проектів. Обидва вони спрямованих на модернізацію та підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Кошти закладені у бюджеті Світового банку на наступний фінансовий рік (липень 2013-липень 2014 рр.). "Підтримка Світовим банком проектів модернізації ЖКГ свідчить про високу довіру міжнародних фінансових установ до України", - сказав Олександр Вілкул.

Перший проект – це проект з підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання. У ньому планується участь 10 комунальних підприємств міст: Вінниця, Донецьк, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Кривий Ріг, Миколаїв, Харків, Дніпропетровськ, Херсон. Проект передбачає протягом 2015-2020 років проведення модернізації цих підприємств.

"Це дозволить забезпечувати населення якісним теплом, зменшити споживання природного газу та покращити екологічний стан регіонів", - сказав Олександр Вілкул.

Другий проект – це проект розвитку міської інфраструктури. Він спрямований на модернізацію систем водопостачання та водовідведення у містах Коломия, Житомир, Краматорськ, Донецьк, Кіровоград, Тернопіль, Харків та Київ. Крім того, у місті Харкові у рамках цього проекту буде впроваджено пілотний проект у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Автор: Администратор сайта