Зйом квартири у Харкові: поради ріелтора

05.08.2013 12:52 Економіка
http://finance.bigmir.net/ http://finance.bigmir.net/
На порозі вересень. Орендодавці з вільними квартирами вже потирають руки, чекаючи на нашестя спантеличених першокурсників.

Студент, що прибув до Харкова вже з валізами і якому нікуди йти – ідеальна жертва, якій можна здати дорогу квартиру без ремонту у «чорта на болоті». Тому, якщо ви збираєтеся для своєї дитини знімати квартиру, краще зайнятися цим питанням уже сьогодні.

«СК» звернувся за консультацією до директора компанії «ХАН (Харківське агентство нерухомості)» Олени Манжос.

За її словами, знайти квартиру чи кімнату для оренди можна за оголошенням у газеті, на дошках оголошень та в Інтернеті. Є кілька великих сайтів, де розміщують пропозиції як посередники (ріелтери), так і господарі квартир.

Проте, шукаючи варіанти на сайтах, слід бути уважними із заманливими пропозиціями. Оренда квартири з хорошим ремонтом, усією необхідною побутовою технікою та ще й біля метро коштувати 1500 грн не може. Розміщуючи на сайтах схожі оголошення, нечесні посередники шукають собі клієнтів. Звісно, необізнана людина клює на таку пропозицію, телефонує за номером, указаним в оголошенні. А у відповідь їй кажуть, що цей варіант уже здали, проте є інший, але вже дорожчий та не з такими спокусливими умовами. Такі оголошення називають «болванками».

Якщо ви одразу збираєтеся скористатися послугами ріелтера, слід обрати агенцію, яка вже довгий час працює на ринку, має свій сайт,а також почитати відгуки клієнтів про неї. Адже великій агенції немає сенсу вас обманювати – вона дорожить своєю репутацією. І далі вже ріелтер намагатиметься підібрати квартиру, яка підійде вам за ціною, місцем розташування та умовами. Якщо ви не знаєте Харкова й тільки переїжджаєте, дуже важливо повідомити ріелтера, де розташований ваш університет чи робота. Адже він може вам підібрати варіант квартири, яка, можливо, буде не біля метро, але там, звідки вам буде легко добиратися щодня до вашого вишу навіть на маршрутці. Це зекономить час, витрати на транспорт, та й сама оренда квартири може коштувати дешевше.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №92 від 03.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта