Харківську ОДА захоплено. Над будівлею висить триколор (ФОТО)

фото з соцмереж фото з соцмереж

Кілька мирних пікетів, що проходили на площі Свободи 6 квітня вдень, до вечора переросли у масові заворушення, сутички з протестувальниками з Євромайдану та врешті, після команди, сепаратисти захопили будівлю ХОДА.

Міліція, яка стримувала агресію прихильників федералізації протягом дня, опору при взятті ХОДА майже не чинила.

Ввечері над будівлею обласної держадміністрації у Харкові проросійські мітингувальники зняли український прапор і встановили російський.

Всередині Харківської обласної державної адміністрації перебуває близько 200 чоловік, які силою захопили держустанову. Їм організовано підвозять їжу та воду. Проросійські молодики не можуть чітко сформулювати свої вимоги, йдуть постійні суперечки. Чекають на підкріплення з Донецька, Луганська – «і не тільки».


Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст з Харкова, який перебуває на місці події, Слава Марвічев.

«Активісти УСБ (Український Східний Блок) і представники інших проросійських рухів повністю контролюють будівлю. Складно порахувати – всередині не менше двох сотень чоловіків у масках, в касках. Зброї не бачив. Люди розмістилися на першому-другому поверхах. Міліції всередині майже немає», – написав очевидець.


За його інформацією, керівники УСБ закликають утримувати будівлю: «Прихильникам кажуть – головне завдання вистояти добу. Мовляв, після цього прийде підкріплення. Підкріплення чекають з Донецька, Луганська – «і не тільки».

Окрім цього, сепаратисти впевнені, що завтра міліція перейде на їх сторону. Їм також організували охорону, підвозять воду і продукти.

«Обіцяють пускати на роботу клерків. Губернатора, заступників, депутатів обласної ради – не визнають за владу. Пускати не будуть», – пише журналіст.


За його словами, сказати, чого вимагають, – поки не можуть: «Йдуть постійні суперечки. Референдум, федералізація, народовладдя... Єдині в одному – «не визнаємо бандерівську владу Києва».

6 квітня ввечері у Харкові, де учасники проросійського мітингу заявляли про плани захопити будівлю облдержадміністрації, вони таки почали штурмувати ОДА. Захопити адмінбудівлю їм вдалося завдяки тому, що міліція не втручалася у дії сепаратистів.

Автор: Администратор сайта