На первомайському "Хімпромі" виявили нову небезпечну речовину

18.02.2013 10:23 Суспільство
http://himprom.ucoz.ru http://himprom.ucoz.ru

Про це у п'ятницю, 16 лютого, в ході селекторної наради повідомив начальник державної екологічної інспекції у Харківській області Артем Георгіян.

Півтора роки тому на території Харківської області розміщувалося 60 складів з непридатними для використання пестицидами та агрохімікатами загальною вагою понад 759 тонн. І це не враховуючи “запаси” ДП “Хімпром”. На сьогодні регіон майже повністю звільнився від небезпечних залежів.

- У Харківській області відсутні непридатні пестициди та агрохімікати, тобто всі вони були вивезені, - розповів Артем Георгіян, - На “Хімпромі” всі проблеми не вирішені, тому що після вивозу пестицидів там було виявлено ще одну речовину.

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб дав доручення якнайшвидше визначити, що за отрутохімікати там зберігаються та вивезти їх, а також наказав навести лад у місцях, де раніше зберігалися хімікати. За його словами, у Валківському та Великобурлуцькому районах не утилізовані залізобетонні контейнери, в яких знаходилися пестициди. У Нововодолажському районі у санітарно-захисній зоні знаходяться підземні сховища, які потребують обстеження.

- Там забруднений грунт, забруднені приміщення, а вони доволі великі, - зазначив Валентин Дулуб, - І вони потребують серйозної роботи.

Він додав, що з 179 складів для зберігання пестицидів, які знаходяться в області, паспортизовані лише 152.

Перевірки підприємств, які займаються торгівлею, збереженням, транспортуванням та використанням пестицидів, показали, які порушення найчастіше зустрічаються.

Так, найчастіше штрафували та давали приписи керівникам за використання пестицидів без договору обов'язкового страхування; відсутність регламенту по здійсненню заходів щодо використання пестицидів; нездійснення знезараження тари невикористаних робочих розчинів, що містять пестициди, після закінчення робіт. У результаті перевірок, дванадцять керівників підприємств були притягнуті до відповідальності за виявлені порушення. Вони сплатили штрафи на загальну суму майже дев'ять тис грн.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта