Що буде з пенсіями у грудні. Нові перерахунки

03.12.2013 09:11 Економіка
http://kpravda.com/ http://kpravda.com/

На фінансування грудневих пенсійних виплат вже направлено 536,1 млн грн.

В Україні розпочато фінансування пенсійних виплат за грудень. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. На ці потреби вже направлено 536,1 млн грн.

- За оперативними даними Пенсійного фонду, станом на 2 грудня профінансовано 536,1 млн грн. Це дозволить вже 4 грудня, як це і передбачено поденним графіком, розпочати виплату пенсій. Загалом же протягом місяця буде виплачено 21,4 млрд грн, - відзначила Королевська.

Вона наголосила, що в цілому система соціального забезпечення працює в штатному режимі.

Міністр нагадала, що з 1 грудня відповідно до Закону «Про державний бюджет України на 2013 рік» підвищено прожитковий мінімуму. У зв’язку з цим було переглянуто розміри пенсійних виплат.

- Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, а отже і мінімальну пенсію, підвищено з 894 грн до 949 гривень. Таким чином, буде збільшено пенсіонерам розміри пенсій, пенсії за особливі заслуги, а також надбавки, підвищення, додаткові пенсії та інші виплати, розмір яких обчислюється виходячи із розміру прожиткового мінімуму. Всі перерахунки проведено в автоматичному режимі, і 4 грудня розпочнеться виплата пенсій у підвищених розмірах, - зазначила Наталія Королевська.

За 11 місяців 2013 року на виплату пенсій направлено 228,6 млрд грн, що на 15,8 млрд грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Автор: Администратор сайта