У справі щодо вбивства харківського судді допитали п'ятнадцять тисяч осіб - Міністр МВСУ

10.01.2013 13:06 Суспільство
http://vesti.kz/ http://vesti.kz/

Про це сьогодні перебуваючи з робочою поїздкою у Харкові повідомив Міністр МВС Віталій Захарченко. 

– Тільки допитаних осіб було більше 15 тис. Половина з них – це особи раніше засуджені, відпрацьовано більше 5 тис осіб з різними психічними захворюваннями, наркозалежних, тобто тих, які стоять на спецобілках у МВС. Опитувалися власники автотранспорту, оглянули усі відеокамери (деякі з них були виявлені заклеєними), які знаходилися у районі пошешкання родини Трофімовфих. Крім того задіяні не лише працівники Харківської області, а й інші оперативні підрозділи вцілому по державі. Ми можемо казати, що злочинці намагалися залишити якомога менше слідів. Це може свідчити про те, що злочинці раніше скоювали злочини.

За словами генерального прокурора Віктора Пшонки вже зараз кримінальна справа щодо вбивства харківського судді Володимира Трофимова нараховує 180 томів, 236 експертиз різної спрямованості, суди дали дозвіл на 174 негласні слідчі дії. Він розповів, що проводиться оперативно-пошукова робота у напрямку сусідніх країн, включаючи Росію.

– В цьому напрямку працює СБУ, які отримали завдання від слідчих. Взагалі над розкриттям справи працює 7 процесуальних керівників (прокурорські робітники, які за вимогами нового УПК повинні керувати керувати слідством), 27 слідчих ті більше 50 оперативних працівників, – зазначив генпрокурор.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта