Колгоспний духовий оркестр. Хронограф, 1961 рік

26.04.2016 10:59 Хронограф
Фото із соцмережі Фото із соцмережі

Через рік нашій газеті виповнюється 100 років. Як тільки вона не називалася: і «Пролетар», і «Комунар», і «Харківський пролетар» (а в 1918 році - «Донецький пролетар»), і «Соціалістична Харківщина», поки нарешті в 1991 році, прибравши з назви класово-партійну приналежність, не стала тим «Слобідським краєм», який ви звикли бачити.

100 років газета разом з регіоном проживала будні і свята, ділила з ним радості і печалі. Напередодні такої серйозної дати ми починаємо ювілейний марафон, в рамках якого вас, наші дорогі читачі, чекає захоплююча подорож в минуле разом зі «СК».
* Всі цитати наведені згідно з оригіналом.

Не так давно колгосп Богодухівського району придбав комплект духових інструментів. За рахунок артілі правління надіслало в Харківський обласний Будинок народної творчості вчитися на керівника духового оркестру О. Коробку.

ПОЖЕЖА НА ХАРКІВЩИНІ ТА МУЖНІЙ ВЧИНОК КОЛГОСПНИКА. ХРОНОГРАФ, 1961 РІК

І ось 5 березня, колгоспники мали змогу переконатися, що гроші витрачені не марно. Колгоспний духовий оркестр дав перший концерт, було виконано кілька українських народних пісень та твори радянських композиторів.

Оркестр підготує «Похідний марш» та кілька пісень українських авторів.

Інна Можейко, журналіст

Автор: Администратор сайта