Самогубство в Мереф`янській волості. Хронограф, 1895 рік

05.04.2016 07:30 Хронограф
Фото із соцмережі Фото із соцмережі

Через рік нашій газеті виповнюється 100 років. Як тільки вона не називалася: і «Пролетар», і «Комунар», і «Харківський пролетар» (а в 1918 році - «Донецький пролетар»), і «Соціалістична Харківщина», поки нарешті в 1991 році, прибравши з назви класово-партійну приналежність, не стала тим «Слобідським краєм», який ви звикли бачити.

100 років газета разом з регіоном проживала будні і свята, ділила з ним радості і печалі. Напередодні такої серйозної дати ми починаємо ювілейний марафон, в рамках якого вас, наші дорогі читачі, чекає захоплююча подорож в минуле разом з «СК».
* Всі цитати наведені згідно з оригіналом.

КІНЕМАТОГРАФ НА СЕЛІ. ХРОНОГРАФ, 1915 РІК

У селі Утківці Мереф’янської волості Харківського повіту місцевий сільський староста селянин Єфим Григорович Кордюк, 53 років, будучи на весіллі у свого односельця, напився п’яним і в такому стані, посварившись зі своєю дружиною, почав погрожувати їй, що накладе на себе руки.

Прийшовши додому, він почав здійснювати свою погрозу, при чому роздягся, поклав у скриню всі казенні гроші, що мав при собі, й побіг до річки, де в присутності жіночок, які полоскали полотно, кинуся в річку на глибокому місці й потонув. На крики й зойки жінок прибігли селяни, що жили неподалік, витягли доволі швидко тіло нещасного Єфима, але повернути його до життя не вдалося.

Олег Аврамцев

Автор: Администратор сайта