Тут зашумлять ліси. Хронограф, 1951 рік

08.04.2016 10:45 Хронограф
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Цілі дні тепер перебуває на полі Іван Гиль – бригадир лісомеліоративної бригади колгоспу імені Ворошилова Коломацького району.

Через рік нашій газеті виповнюється 100 років. Як тільки вона не називалася: і «Пролетар», і «Комунар», і «Харківський пролетар» (а в 1918 році - «Донецький пролетар»), і «Соціалістична Харківщина», поки нарешті в 1991 році, прибравши з назви класово-партійну приналежність, не стала тим «Слобідським краєм», який ви звикли бачити.

100 років газета разом з регіоном проживала будні і свята, ділила з ним радості і печалі. Напередодні такої серйозної дати ми починаємо ювілейний марафон, в рамках якого вас, наші дорогі читачі, чекає захоплююча подорож в минуле разом зі «СК».
* Всі цитати наведені згідно з оригіналом.

Як тільки масив відтав, 120 колгоспників вийшли в поле на посадку сосни. За перший день роботи вони посадили 8 гектарів лісу. Дружно йде весняна посадка полезахисної смуги і в колгоспі «Серп і молот». Бригадир – досвідчений лісовод Павло Григорович Прохоренко розставив людей попарно: один готує ямки, другий садить молоді деревця. За такої організації праці колгоспники працюють високопродуктивно, а головне – не вивітрюються і не висихають ніжні корінці рослин. А це гарантує високе приживлення.

Гарячі дні і у працівників Володимирського лісництва, де лісоводом Григорій Володимирович Фоменко. Тут четвертий день іде масова посадка лісу. Найкраще організував цю роботу лісник обходу № 3 Іван Теличко. На його ділянці вже посаджено 8 гектарів сосни і дуба.

ВИНАХІД ДЛЯ ДОМОГОСПОДАРОК. ХРОНОГРАФ, 1951 РІК.

Працівники лісництва подають велику допомогу сусіднім колгоспам імені Булганіна, «Перше травня», які провадять весняне насадження полезахисних смуг.
Під ласкавим весняним сонцем тягнуться вгору молоді паростки майбутніх лісів.

Інна Можейко, кореспондент

Автор: Администратор сайта