Каплиці масово будують у селах на Харківщині

25.03.2013 15:44 Культура
http://fotki.yandex.ru http://fotki.yandex.ru
У всіх населених пунктах Первомайського району, де ще немає церков, скоро будуть збудовані нові каплички. Завдання забезпечити усі села духовними установами поставила перед собою районна влада.

Як повідомив «СК» голова Первомайської районної державної адміністрації Віктор Намчук, таким чином керівництво району намагається, в тому числі, відродити село. Крім цього, на межах селищних рад планують встановити спеціальні позначки.

- Ми хочемо позначити межі селищних рад і побудувати каплиці в усіх селах, в яких ще нема церков. Ми вважаємо, що ці каплиці повинні стати центром духовного життя села. Це буде «модне» місце, яке притягатиме людей і на свята і в будні. Треба, щоб люди у своєму селі могли прийти до церкви на велике свято — на Різдво, на Великдень і не їхали за кілька кілометрів, - наголошує Віктор Намчук.

Із вісімнадцяти селищних рад Первомайщини, тринадцять потребують нових каплиць. За планом керівництва, у цьому році в усіх них закладуть фундаменти будівель. А в деяких сільрадах планують навіть завершити будівництво і відкрити каплиці до кінця року. Віктор Намчук додав, що ідею будівництва підтримує і місцеве духівництво, тому священники згодні приїжджати у села відправляти службу.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта