Харківський вундеркінд здивував своїми роботами (ФОТО)

27.04.2013 08:38 Культура
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч
В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася виставка робіт Ані Щербакової «В Країні Добрих Надій».

 Це перша у житті юної художниці виставка. В експозиції представлено 75 робіт, серед яких пейзажі, натюрморти, тварини і портрети.  

- Аня почала малювати з восьми місяців. Вона малювала все, що хотіла, малювала багато. Перші малюнки були звичайними каракулями. Але тепер це справжні картини, і вона малює зараз все, що їй цікаво в конкретну хвилину, - говорить мама художниці Людмила.

Зараз дівчина володіє практично всім арсеналом графіки - від простого олівця до туші, пера, також малює гуашшю, аквареллю.

- Мені подобається більше природу малювати, тому що вона красива. Малюю і з фотографії, і за спогадами, і з власної уяви, і з натури. Цікавіше малювати фарбами, - говорить Аня Щербакова.

Дівчинка не вбачає нічого дивного у тому, що може виконати 4-5 робіт на день, бо малювання, не дивлячись на усебічну розвиненість і багатогранність її особистості, — головне захоплення її життя.

- Так відчувати світло і композиційне розташування не кожний дорослий художник уміє. Дівчинці всього 10 років, а вона прекрасно передає тональність у пейзажі. Точно так же вона працює у графіці — у різних техніках, графіка для її віку дуже сильна, - зауважує начальник відділу культури і мистецтва інформаційно-виставкового центру “Бузок” Алла Сафронова.



Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта