Масштабна реконструкція починається в Харківському зоопарку

24.03.2016 10:38 Культура
Фото: kharkov.comments.ua Фото: kharkov.comments.ua
Реконструкцію планують провести за півтора - два роки.

"Зараз виникла необхідність у повній реконструкції зоопарку. Багато наших приміщень були побудовані ще в першій половині минулого століття, тому застаріли і морально, і технічно", - повідомляється на сайті зоопарку.

Співробітники зоопарку пояснюють: головна проблема зооархітектури в минулому полягала в тому, що клітки і вольєри конструювалися людьми з думкою про людей. Але при конструюванні приміщень для тварин необхідно враховувати в послідовному порядку чотири важливі моменти: потреби тварини; потреби людини, що доглядає за твариною; потреби публіки, яка прийде дивитися на тварину, і естетичні погляди архітектора і садівника при зоопарку. Насамперед зоопарки повинні відповідати потребам тварин.

Зараз провідні профільні фахівці міста спільно з іноземними партнерами вже працюють над комплексним проектом реконструкції зоопарку. У зоопарку запевнили, вони не братимуть нових тварин, поки не будуть закінчені роботи.

"Як тільки всім нашим вихованцям будуть створені нові максимально комфортні умови для проживання і їх обслуговування (в першу чергу, реконструйовані або побудовані нові вольєри), тоді вже й можна буде говорити про придбання нових видів для тематичних експозицій".

Кіра Малежик

Автор: Менеджер сайта