На фінал харківського телефестивалю не приїдуть іноземні учасники

06.08.2015 06:19 Культура
http://veselka.tv/ http://veselka.tv/
Цього року фінал 7-го Міжнародного дитячого телефестивалю «Дитятко» збере у Харкові тільки українські студії.

Про це повідомили в прес-центру Харківської обласної ради.

На засіданні оргкомітету фестивалю, що відбулося під головуванням засновника «Дитятка», голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, ухвалено рішення запросити цьогоріч до Харкова лише українські студії. Значним у фіналі фестивалю буде представництво не лише більшості областей України, але й учасників із Харківщини.

- Не секрет, що сьогодні багато іноземців бояться їхати до Харкова через події на сході країни. МЗС Великої Британії взагалі не рекомендує своїм громадянам подорожі до нашого міста. Тому ми прийняли рішення скасувати для іноземних учасників обов’язковість присутності на фіналі конкурсу. Разом із тим їхні роботи братимуть участь у фіналі, - сказав голова прес-центру Володимир Дягілев.

Читайте також: АМЕРИКАНЦІ АТАКУЮТЬ ХАРКІВСЬКИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ

Як запавнили в облраді, якщо хтось із іноземних учасників зголоситься все ж таки приїхати, його радо приймуть. 

Загалом до участі у фінальній частині цього конкурсу відібрано 100 робіт, які до оргкомітету фестивалю надіслали 93 учасники з 33 країн світу.

Довідка. 7-й телефестиваль «Дитятко» проходитиме з 23 по 26 вересня. У ці дні всі бажаючі можуть долучитися до переглядів конкурсних робіт у кінотеатрі ім. О. Довженка. Для фіналістів фестивалю традиційно готується програма цікавих заходів та майстер-класів.

 Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта