Нові гуртки та відбір через психолога. У Харківському палаці дитячої творчості набирають слухачів

02.09.2013 13:47 Культура
http://www.newlip.ru/ http://www.newlip.ru/
Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості розпочав набір талановитих дітей на навчання у гуртках.

Про те, як модернізували Палац до початку навчального року розповіла директор Палацу Світлана Федосєєва.

– Ми працювали з педагогічним колективом Палацу та вивчали попит на ті напрями творчої діяльності, за якими найбільше хочуть розвиватися діти. Тому, враховуючи побажання дітей та їхніх батьків, з 1 вересня у Палаці запрацюють нові гуртки художньо-естетичного напряму «Театр тіней», «Петриківський розпис», гуртки туристсько-краєзнавчого напряму: «Історики-краєзнавці», «Юні туристи» ; еколого-натуралістичного – «Юні ентомологи», гурток юних садівників «Саду мого дивосвіт», «Основи ветеринарної медицини»; науково-технічного напряму – «Оператори колективної радіостанції» та спортивного напряму – «Гімнастика», для дітей дошкільного віку. У нас великий еколого-натуралістичний відділ, куди дуже зручно діставатися дітям не тільки з міста, а й з області. Тому багато дітей відвідують відділ не тільки заради гуртків, а з метою спілкування з тваринами, які знаходяться там. У майбутньому дуже хочеться відкрити гурток мультиплікації, але це потребує спеціального обладнання. У цьому напрямі ми вже маємо досить успішний досвід. Минулого року було відкрито гурток дитячого телебачення, і він користується великою популярністю. Наші дітлахи співпрацюють із телеканалом «ОТБ», беруть участь у програмах «Без п’яти хвилин Всезнайко», «Вечірня казка», «Молодіжний портал». Цьогоріч ми навіть уперше відіслали наші роботи до Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко», тепер сподіваємось пройти відбірковий тур.

Читайте також: Грандіозний ремонт у Харківському палаці дитячої творчості. Подробиці

Розповіла Світлана Федосєєва і про те, як можна записатися до гуртків, що працюють у Палаці.

– Найближчим часом до гуртків можна буде записатися у Дні відкритих дверей, які проходитимуть 1 та 8 вересня. На святі будуть присутні всі викладачі, які особисто зможуть надати інформацію щодо того чи іншого гуртка. Ви можете прийти до Палацу, ознайомитися з інформаційними стендами, що розташовані біля входу в будівлю Палацу, та особисто поспілкуватися з викладачами. Вихідних днів у Палаці немає. Також детальна інформація про роботу кожного з гуртків є на офіційному сайті Палацу в Інтернеті (firstpalace.kh.ua).

За словами Світлани Федосєєвої, інколи малечі та батькам непросто визначитися, до якого гурка краще записатися. Тут на допомогу прийде психолог.
 
– У нас у штаті працівників є кваліфікований психолог, який завжди допомагає дитині та батькам визначитися. Дуже часто батьки бажають, аби їхні син чи донька займалися за одним напрямом, а дитині до вподоби зовсім інший. Ми запрошуємо їх відвідати декілька занять і зробити правильний вибір. Звісно, для зарахування дитини до гуртка необхідна заява від батьків.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №103-104 від 31.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта