Пограти у квест запрошує музей на Харківщині (ФОТО)

03.12.2012 14:00 Культура
Сьогодні в Національному літературно-меморіальному музеї Г. С. Сковороди відсвяткували 290-річний ювілей з дня народження великого філософа.

Хоча з самого ранку йшов холодний ливень, кімнати музею були переповнені людьми, які приїхали вшанувати пам'ять видатного мислителя.



Сковородинівців та гостей села зі святом привітав директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов.

- Я думаю, що чим більше часу минатиме з дня його народження тим більше його шануватимуть і пам'ятатимуть. Вчені світила суспільства тільки-тільки починають розшифровувати всі посилання Сковороди нащадкам, - сказав Дмитро Павлович. Він також розповів, що за останні роки було зроблено в музеї.


- У музеї пройшла капітальна реконструкція до 280-річчя, цілий ряд заходів було здійснено до 290-літнього ювілею —  видано цілий збірник праць Григорія Савича Сковороди, оновлено надгробок його могили, висаджено 290 молодих дубів, проведено цілий рід конференцій, зустрічей тощо, - зазначив Дмитро Кузнєцов.

 До привітань приєдналася заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова.

- Ми є свідками події, що має міжнародне значення, бо Григорій Савич Сковорода - всесвітньо відомий мислитель, філософ, вчитель. Те, що його останні дні були проведені тут, на нашій землі Слобожанській, я думаю, це знак Божий і велике для нас розуміння того, що така свята людина жила і творила тут: вчила добру, любові, терпимості одне до одного, - сказала Людмила Давидова.

Як розповіла екскурсовод музею Надія Хамлюк, сьогодні в музеї знаходиться понад 900 експонатів. Цього року в ньому почали влаштовувати незвичайні екскурсії-квести, в яких із задоволенням беруть участь як школярі, так і студенти.

- У нас проходять не просто екскурсії, а навіть квести, інтерактивні екскурсії з урахуванням віку та освіти дітей,- розповіла Надія Хамлюк. - Дітей не змушують слухати, вони беруть активну участь у занятті. Таким чином, їм стає цікавіше і зрозуміліше.

Тривалість такої екскурсії — 2,5-3 години.

На честь свята художник Анатолій Кузьменко презентував музею власну картину, на якій зобразив місячну золочівську ніч.


Після урочистих привітань священник відслужив панахиду біля могили великого філософа, а гості музею піднесли квіти до могили Григорія Савича.



Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта