Працівники культури отримають гроші за вислугу років

16.05.2013 14:16 Культура
http://doska.sumy.ua/ http://doska.sumy.ua/
Працівникам клубних закладів Харківщини перерахують зарплату і виплатять надбавки за вислугу років. Для цього вже підготовлений проект Постанови Кабінету міністрів, що визначає порядок таких виплат.

Виплатити надбавку за вислугу років працівникам сільських клубів, будинків і палаців культури повинні були ще з 1 січня 2013 року, згідно зі ст.29 Закону України “Про культуру”, але цього не зробили через відсутність механізму для реалізації закону.

Як повідомив  під час відеоконференції заступник директора Департаменту  формування державної політики у сфері культури, мистецтв та освіти – начальник управління Мінкультури Михайло Швед, відповідний проект постанови Кабміну вже підготовлений.

- Зараз проект постанови погоджений із заінтересованими органами виконавчої влади і знаходиться в секретаріаті Кабінету міністрів. Ми сподіваємось, що найближчим часом цей проект постанови буде винесено на засідання Кабінету міністрів, - сказав Михайло Швед.

За словами заступника директора з культурно-масової роботи Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтв Любові Мякіннікової, така доплата буде дуже доречною, адже до останнього часу її отримували і бібліотекарі, і музейні працівники, а працівникам клубів із зарплатою щастило менше.

- Саме в сільській місцевості і бібліотекарі, і клубні працівники працюють дуже багато років, і почасти, наприклад, завідуючий бібліотеки отримує зарплату вдвічі більшу, ніж директор клубу, який дуже багато працює (і проводить масові заходи, свята, доглядає за пам'ятниками, часто виконує функції і технічних працівників), тому така доплата буде дуже доречною, - говорить Любов Мякіннікова.

Вона додає, що коли Кабмін ухвалить постанову, працівникам клубних закладів мають  перерахувати і виплатити з 1 січня всі доплати.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта