Скільки храмів відкриють цього року на Харківщині

04.01.2013 14:11 Культура
Храм Софії Премудрості Божої на Залютиному Фото - www.city.kharkov.ua Храм Софії Премудрості Божої на Залютиному Фото - www.city.kharkov.ua

У Харківській області у минулому році було освячено більше 10 нових храмів. Про це «СК» повідомив архієпископ Харківський та Богодухівський Онуфрій.

– Зараз непростий час, чимало економічних негараздів, але завдяки людям доброї волі будуються храми. Більш того, у нас є випадки, коли самі віряни будують храм і просять направити священика. Це ініціатива жителів села чи селища, і радієш з того, що є такі люди, які хочуть, щоб їхня громада жила духовним життям. До Дня міста у Харкові було відкрито три нові храми. Це величезний подарунок для віруючих харків’ян, Православної церкви та взагалі для суспільства. На наступний рік я думаю, що в Харкові відкриється ще близько чотирьох-п’яти храмів. Заплановано освячення храмів на ХТЗ, Салтівці, у центральній частині міста, – зазначив архієпископ.

Як Православна церква ставиться до біопаспортів? Коли чекати справжнього «кінця світу»? Чи не віддалилося духовенство від простих людей? Скільки нових храмів з’явиться на Харківщині в цьому році? Відповіді на ці та інші запитання читайте в ексклюзивному інтерв’ю «СК» з архієпископом Харківським і Богодухівським Онуфрієм, яке буде опубліковано у суботньому номері газети «Слобідський край».

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта