Суддя та фермер з Харківщини завітали на ювілей інтерната, в якому колись навчались (ФОТО)

17.10.2012 14:28 Культура
Фото Інни Пирлик Фото Інни Пирлик
11 жовтня Богодухівському спеціальному навчально-виховному комплексу виповнилося 50.

Згадати шкільне життя та відсвяткувати ювілей завітали випускники школи.

Голова фермерського господарства Анатолій Васенін став вихованцем навчального закладу у 1962 році, коли його мама потрапила до лікарні з серйозною травмою.


– Школа була дуже сучасною – уже в той час у нас був спортзал. Ми постійно десь їздили на екскурсії та ходили в походи. У п’ятому класі вирушили до Змієва, відвідали місця бойової слави, кілька днів жили в наметах. Їздили і в Крим, і в Москву, і в Київ, – ділиться Анатолій Васенін. – Коли мене в кінці п’ятого класу батьки хотіли забрати з інтернату, то я розплакався і сказав, що нікуди звідси не піду, так і закінчив цю школу.

Надія Кузіна, нинішній суддя Богодухівського району, з теплом згадує рідний інтернат, який закінчила в 1970 році.


– Ми там навчилися не лише читати, писати й рахувати, а й поводитися в колективі, жити, – розповідає пані Надія. – У нас у школі був свій радіозв’язок, і ми готували радіопередачі.

Також випускниця поділилася, що саме в інтернаті їй прищепили любов до математики, але для вступу на математичний факультет Харківського державного університету не вистачило одного балу.

– Ще я вступала в юридичний і педагогічний виші. Тож, юристом я стала випадково. Мріяла бути вчителем математики, – розповіла суддя.


Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта