Традиційний телефестиваль "Дитятко" у Харкові пройде без гостей

12.08.2014 08:02 Культура
dozor.kharkov.ua dozor.kharkov.ua
Через неспокійну ситуацію в країні на Шостий Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко» цього року учасники не приїдуть.

Через страх багатьох іноземних учасників їхати в Україну, а також через побоювання організаторів щодо безпеки конкурсантів, адже основну частку учасників «Дитятка» складають діти до 17 років, оргкомітет конкурсу ухвалив рішення провести телевізійний фестиваль без запрошення конкурсантів і гостей. Журі ж оцінюватиме роботи через Інтернет. 

Читайте також: ФЕСТИВАЛЬ «ДИТЯТКО» ОТРИМАВ СПЕЦВІДЗНАКУ ВІД РАДИ ЄВРОПИ
                      НА ХАРКІВСЬКОМУ ОБЛАСНОМУ РАДІО МАЄ З'ЯВИТИСЯ FM ЧАСТОТА

«Прийом робіт, як і планувалося, завершується 15 серпня 2014 року. До 1 вересня селекційна комісія визначить лауреатів 6-го Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» й обере роботи, які будуть передані членам журі. У дні фестивалю жителі Харківщини традиційно зможуть переглянути кращі роботи. В один із днів фестивалю в онлайн-режимі відбудеться засідання журі, у ході якого буде обрано переможців в всіх фестивальних номінаціях», – повідомляється на сайті Харківської обласної ради.

При цьому, незважаючи на «заочний» формат цьогорічного конкурсу, учасники все одно отримають дипломи 6-го Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко», а переможці – ще й Кубки.

Нагадаймо, телефестиваль «Дитятко» засновано Харківською обласною радою у 2009 році за ініціативи її голови, Сергія Чернова, задля розвитку дитячого телебачення та підвищення професійного рівня телебачення, орієнтованого на дитячу цільову аудиторію. За п’ять років у конкурсі встигли позмагатися 377 команд, які підготували близько 1000 фільмів.

Артем Богдан, матеріал з газети "Слобідський край" №96 від 12.08.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта