У харківському кінотеатрі “Бомер” створять інтерактивний музей

30.11.2012 12:23 Культура
http://kharkov.nezabarom.ua http://kharkov.nezabarom.ua
Музей, присвячений історії кіно міста Харкова, відкриють у дні кінофестивалю “Харьковская сирень”.

Про це сьогодні під час покладання квітів до дошки Альфреду Федецькому з нагоди першого публічного кіносеансу 2 грудня 1896 року в Харкові розповіла начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

- Копії фотографій Альфреда Федецького займуть своє місце в цьому музеї. Це буде частина експозиції, яка розповідатиме про історію кіно в Харкові, - зазначила Вікторія Маренич. - крім того, ми отримаємо прекрасне місце для проведення майстер-класів під час міжнародного фестивалю “Харьковская сирень”. У нас будуть прекрасні зали для того, щоб ті, хто тільки починає робити перші кроки в кінематографі змогли відчути смак глядацької зали, відношення глядача до робіт.

Вікторія Михайлівна зазначила, що зараз в Харкові на руках у людей є дуже багато цікавого матеріалу для майбутнього музею, яким його власники із задоволенням поділяться.
Також вона розповіла, що музей планують зробити інтерактивним.

- Кожна людина, що хоче зробити власне кіно чи мультфільм, зможе в певні дні прийти і взяти участь у створенні якихось робіт.

Кінознавець Володимир Миславський розповів, що до експозиції, присвяченій Альфреду Федецькому, ввійдуть дві світлини, що були знайдені Генеральним консулом республіки Польща в Харкові Яном Гранатом нещодавно.

- Це фотографії, що розкривають Федецького, як художника. Це фотографії оголених жінок. Світлини у поганому стані, але їх можна реставрувати і я думаю ми скоро побачимо ці роботи, - сказав Володимир Миславський.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта