У Харкові визначать найкращих журналістів та режисерів

30.08.2013 11:18 Культура
http://www.objectiv.tv http://www.objectiv.tv
П’ятий міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко» пройде у Харкові 25-28 вересня.

Урочисте відкриття відбудеться 25 вересня о 15:00 в Палаці студентів Національного університету «Харківська юридична академія України імені Ярослава Мудрого». Закриття фестивалю та нагородження переможців проведуть 28 вересня о 12:00 в кінотеатрі ім. О. Довженка. Цього року до Харкова приїде ще більше учасників, аніж минулого. Всього до оргкомітету надійшло 276 робіт. Це 103 заявки від 200 учасників. Як розповів сьогодні під час прес-конференції голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, лідером по кількості поданих робіт стала номінація «Кращий ігровий фільм дитячої студії», до якої подано 51 роботу. Участь у конкурсах фестивалю братимуть діти із п’яти країн — України, Росії, Білорусі, Модови та Болгарії. 57 студій спробують свої сили на фестивалі «Дитятко» уперше.

- Уже пройшло п’ять років, як ми започаткували проведення цього фестивалю. Можна з впевненістю сказати, що він уже став візитівкою не лише Харківщини, а й усієї України, - каже Сергій Чернов.

За його словами, цього року з’явилося більше учасників саме з невеличких міст різних країн. Якщо взяти Харківську область, то це студії із Краснограду, Лозової тощо.

- Це говорить про те, що там відроджується дитяче телебачення, дитячі телестудії. І сьогодні там приділяється увага розвитку дітей, - упевнений голова обласної ради.

Цього року на фестивалі з’явилася нова номінація «Кращий дитячий фільм», яка розрахована уже на професіоналів. Всього на участь у цій номінації надійшло 18 заявок. Це переважно українські фільми. На конкурс надсилали як повнометражні, так і короткометражні стрічки.

У дні фестивалю майстри кіно і телебачення проведуть для учасників 10 майстер-класів. Діти матимуть змогу послухати спеціалістів з України, Росії, Білорусії, Греції, Ірану. В учасниікв буде нагода поспілкуватися з автором «Капітошки» та «Петрика П’яточкіна» Наталією Гузєєвою, що прибуде до Харкова із Німеччини.

До складу журі увійшли 14 фахівців із шести країн — України, Білорусії, Німеччини, Росії, Греції, Болгарії. Як і раніше, очолюватиме журі телеведуча каналу «Карусель», композитор мультсеріалу «Смішарики» Марина Ланда.

Оскільки у 2012 році фестиваль став партнером CIFEJ (Міжнародний центр фільмів для дітей та молоді), у вересні вперше в Україні саме у Харкові відбудуться дні CIFEJ. Очікується, що до Харкова прибудуть гості і учасники з 15 країн.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта