В мережі харківських ресторанів готують страви за унікальною технологією

14.10.2014 09:55 Культура
фото Тамари Кіч фото Тамари Кіч
В ресторанх «Mafia» тепер можна замовити м’ясо, приготовлене за технологією су-від.


Насправді метод су-від — не новинка. Ця технологія була розроблена ще в 70-х роках минулого століття. І в європейських ресторанах її широко застосовують вже давно. А от у Харкові страви, приготовані таким способом та ще й за демократичною ціною, знайти важко.

Кілька тижнів тому готувати м’ясо та рибу за такою технологією розпочали у мережі ресторанів “Mafia”. Задля цього у кожен заклад придбали спеціальне обладнання. Цей метод дозволяє зберегти соковитість страви та аромат. Курятина, телятина та свинина виходять дуже ніжними і м’якими. А в овочів залишається хрустка свіжа структура.

- Під час приготування страв таким методом продукти знаходяться у вакуумі і з абсолютно точно вивіреною температурою готуються довгий час, в окремих випадках — до чотирьох годин, - розповіла комерційний директор мережі ресторанів Світлана Тимченко. - Температура приготування від 75 до 85 градусів. Приготування відбувається на водяній бані. Спеціальний пристрій підтримує рівномірну циркуляцію гарячої води.

Страви не підгоряють, оскільки під час приготування температура всередині страви та зовні — однакова.

М’ясо беруть тільки свіже, його готують заздалегідь. І коли клієнт замовляє певну страву, її просто протягом кількох хвилин доводять до готовності.

До речі, для приготування салатів також застосовують м’ясо су-від.

За словами Світлани Тимченко, технологія су-від дозволяє зберегти більшу частину вітамінів та корисних компонентів продуктів.

Як розповіла співвласниця мережі ресторанів “Mafia” Оксана Середюк, ціни на нові страви на тому ж рівні, що й на традиційні.

- Ми ціни не піднімали. У нас немає завдання приготувати нову страву і підняти ціну. Ми розуміємо, що в іншому випадку в нинішній ситуації люди просто не зможуть до нас приходити, - пояснила Оксана Середюк.

Втім, співвласниця ресторану розповіла, що у зв’язку з останніми подіями в країні доводиться економити. Зокрема, зараз не наймають нових співробітників та відмовляються від страв, для приготування яких потрібні дорогі продукти.

Незалежно від цього, мережа ресторанів допомагає українським військовослужбовцям.

- У нас одна гривня з кожної страви йде до фонду, який займається перерахуванням коштів в зону АТО. Ми перевірили цій фонд. Це організація, яка дійсно не займається якимись іншими нехорошими речами. Це надійні люди, вони дають нам звіт, де вказані імена та номери телефонів людей, яким надали допомогу, - розповіла Оксана Середюк.— Тобто можна зателефонувати і дізнатися, чи отримала конкретна людина допомогу.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта