За лаштунками співочих телешоу

27.02.2017 13:25 Культура
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
Пристрасне танго, складна вокальна композиція чи бродвейський номер – Марії Горобцовій усе це до снаги. Серця багатьох українців талановита роганчанка підкорила спочатку під час шоу «Народна зірка», а потім у проекті «Голос країни».

Співачка-самоучка

Любов до пісні дівчина ввібрала змалечку. Її бабуся і дідусь близько 20 років проспівали в народному хорі, потім цю естафету підхопили мама з тіткою, так що маленька Маша була частим гостем репетицій хору. Сиділа осторонь і намагалася щось підспівувати. Якщо українську пісню дівчина чула від народження, то танцювати почала в три рочки, батьки віддали її на танці. А з другого класу з головою занурилася в бальну хореографію. У підлітковому віці намагалася вже поєднувати і танці, і спів. Першим викладачем з вокалу для Марії став Олександр Пономарьов.

– Батьки подарували мені касету з піснями Олександра Пономарьова. Його вокал, мабуть, мені тоді за тональністю підходив. Тож коли мила посуд або поралася по кухні, горлала його пісні, – з посмішкою згадує Марія Горобцова. – Після цього були виступи в школі. Першою ж великою сценою став виступ на концерті в Харківському національному аграрному університеті ім. В. В. Докучаєва. До цього навіть толком під мінусівки не співала. Там знову ж таки виконала пісню Пономарьова «Скільки раз цвіте любов». Забавно було дивитися, як одинадцятирічна дівчинка співає таку пісню, але на біс викликали.

Бальні танці з часом довелося покинути. Це задоволення виявилося задорогим для родини Марії, тож дівчинка зосередилася на співі.

У репертуарі Марії є номер, де вона разом з партнером по сцені не тільки співає, а й виконує пристрасне танго.

Займатися вокалом з педагогом дівчина почала десь у 14 років, а до цього займалася сама під касети улюблених виконавців.

– Педагоги мене підготували до першого в моєму житті конкурсу – «Дитячого пісенного вернісажу». Я пройшла у фінал, а в Києві посіла друге місце. Тоді ще потрібна була тисяча гривень на проїзд та проживання, на той час це були немалі гроші. Батьки працювали на картонній фабриці в Рогані, тато пішов до директора і попросив у борг, а потім протягом року віддавав ці гроші. Перші сценічні костюми мені тітка робила. За два дні зв’язала два плаття, вони в мене й по сьогодні є, інколи одягаю, добре, що я в одній порі, – розповідає про початок своєї співочої кар’єри Марія.

Наступним пісенним змаганням для дівчини став всеукраїнський конкурс «Червона рута», де Марія також посіла друге місце.

Після закінчення школи дівчина, яка більше за все любила співати, пішла навчатися в аграрний виш за спеціальністю інженер-землевпорядник.

Проте заняття музикою не кидала, співала на університетських концертах, а вокальні премуд-

рості осягала заочно в академії мистецтв.

– Важкувато було без музичної освіти, довелося багато чого надолужувати, – зізнається Марія.

Паралельно з навчанням дівчина почала співати в одному з харківських ресторанів.

 

У Київ – за мрією

Підкорювати телевізійну аудиторію дівчина з Рогані почала після закінчення вишів.

– Захистилася у виші і в доброму настрої поїхала в Київ на кастинг проекту «Народна зірка» (ТРК «Україна»). Прийшла така у строгому костюмі, заявила, що за освітою інженер-землевпорядник, команда проекту мене запам’ятала, – з посмішкою розповідає Марія.

Однак упевненості, що пройшла далі, у співачки зовсім не було. Вважала, що нікому із заявлених у проект зірок не підходить за тембром голосу. Проте за якийсь час дівчині зателефонували з каналу і сказали: «Маріє, ми хочемо до вас приїхати і зняти невеличкий ролик. Будемо вас показувати в кастингах, тож нам потрібна історія».

– Готувалися до зустрічі гостей усією родиною, мама пиріжків напекла, вареників наліпила. Та телевізійники заблукали в нас у селищі Рогань. Вийшла їх на вулицю зустрічати, і побачила, що разом з мікроавтобусом їде й «хамер». Навряд чи знімальна група б на такій автівці приїхала, і я зрозуміла, що це хтось із зірок. Але не могла зрозуміти, хто саме, перелік зіркових виконавців я знала, але я їм не зовсім за тембром голосу підходила. Моїм зірковим партнером виявився Роман Полонський. Його пісня була саунд-треком у серіалі «Маруся», який тоді саме йшов на екрані, – розповіла Марія.

У шоу показали так, ніби зірковий співак приїхав і забрав звичайну дівчину до Києва. І потім так вибудували сюжетну лінію, що начебто поміж співочими партнерами виникли романтичні стосунки.

– Спочатку на проекті мені важко прийшлося, бо я була домашньою дівчинкою. Ще додавало хвилювань, що з нашого дуету з Ромою постійно пару робили. Я людину бачила вдруге в житті, а мені потрібно закоханими очима на нього дивитися. До всього вдома на мене чекав хлопець, з яким ми зустрічалися вже три роки, – зізнається дівчина. – Перша спільна пісня «Серце, мовчи» нам так складно давалася. Мені було важко підлаштувати голос під партнера. Рома нервувався, навіть мамі моїй телефонував радитися, що краще зробити, щоб я розкрилася. Просив передати мою улюблену іграшку.

Пара Горобцова – Полонський протрималася в шоу три ефіри і запам’яталася глядачам дуже проникливими виступами. Після закінчення шоу дівчина повернулася в рідну Рогань.

– Уся Рогань пишалася мною, у Харківському районі мене також багато хто привітав. Хоча, звісно, були й такі, хто розповідав, що участь у шоу я купила, а там закрутила роман із зіркою, – розповідає учасниця «Народної зірки».

Після шоу в Марії було ще кілька спільних виступів з Романом. Полонський приїжджав до Харкова з концертами і запрошував дівчину заспівати з ним. На цьому їх «екранний роман» і завершився.

Пройшла у «Голос» за компанію

У телешоу «Голос країни» Марійка потрапила тільки після другої спроби. Брала участь у найпершому сезоні, коли в журі сиділи Руслана, Олександр Пономарьов, Діана Арбеніна і Стас П’єха. Потрапила на стадію «сліпих прослуховувань», заспівала в роковій обробці пісню «Ой, то не вечір». Усе складалося наче добре, команда проекту хвалила її вокал, дівчина налаштовувалася на те, що пройде далі. «Арбеніна точно має повернутися», – підбадьорували дівчину члени знімальної групи. Але під час її виступу всі крісла тренерів залишилися непорушними.

Другий раз на «Голос країни» Марія пішла за компанію зі знайомою вокалісткою.

– Думаю, ну раз уже приїхала, треба також заспівати, – сміється дівчина.

І цього разу вдача посміхнулася Марії, вона пройшла передкастинг і на «сліпих прослуховуваннях» потрапила до команди Ані Лорак.

Потім знову були вареники-пиріжки вдома – новий проект знімав історію Марійки. На батлах дівчині дісталася пісня «Ой, летіли дикі гуси», якої вона боялася, бо колись не дуже добре її виконала. Але цього разу пісня їй вдалася, виконала композицію чудово, однак далі пройшла інша дівчина.

Сьогодні Марія співає в кавер-гурті, працює у відділі культури Харківського району, займається вокалом зі студентами ХНАУ, а також працює в Палаці культури юридичної академії. Зізнається, що робота забирає багато часу, через що страждає особисте життя. Наразі серце співачки-красуні вільне.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта