Африканська чума вже у Бєлгороді. Чи оголосять карантин на Харківщині

http://zn.ua/ http://zn.ua/
Африканська чума свиней дісталася українського кордону.

Як пише “КоммерсантЪ Украина”, спалах захворювання зафіксували на території основного виробника свинини в Росії — у Бєлгородській області, на яку припадає 22 % від загального виробництва цього м'яса в РФ. Це 13-й регіон, в якому виявлено захворювання, а загальний збиток від хвороби вже оцінюється в $ 919 млн. Російські сусіди впевнені, що виною всьому - відсутність в країні єдиної ветеринарної служби.

Спалах африканської чуми у Бєлгородській області зафіксували вчора. Хвороба настигла одне з приватних селянських господарств. Це вже 13-ий регіон РФ, де хворіють свині. Минулого тижня ситуація з АЧС в Росії була винесена на урядовий рівень. У п'ятницю віце-прем'єр Аркадій Дворкович провів селекторну нараду з регіонами з даного питання. За підсумками заходу Мінсільгоспу РФ у двотижневий термін доручено підготувати пропозиції щодо боротьби з АЧС.

Україна вже ввела ряд обмежень у зв'язку зі спалахом захворювання в Росії та Білорусії. Так, з початку травня в країну не ввозиться білоруська свинина і живі тварини, а з початку липня практично не здійснюється транзит через українську територію російського зерна через небезпеку перенесення захворювання.

Автор: Администратор сайта