Аварія на Шебелинці: попередні причини вибуху назвав заступник губернатора

За словами першого заступника губернатора Валентина Дулуба, вибух на станції газовидобування міг статися або через людський фактор, або внаслідок неполадок обладнання.

- Досі ніхто не може назвати остаточну причину вибуху. Адже джерела як такого не було. Люди, які зайшли у приміщення цеху, навіть не відчули запаху газу. Крім того жодний прибор не зафіксував наявність газу, - розповідає Валентин Дулуб.

У цеху утворилася газово-повітряна суміш, небезпечна тим, що після вибуху викликає дуже високу температуру повітря та ударну хвилю. На ділі ж ці два фактори й спрацювали. Люди дуже сильно опеклися, хоча вогню і не було. Ударна ж хвиля пошкодила інфкраструктуру.

- Жодне обладнання на станції не постраждало. Більше того, по закінчення дня все знову працювало у штатному режимі. Поставка і транспортування ж газу на час аварії не зупинялося ні на хвилину, - говорить Валентин Дулуб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вранці 11 липня на Червонодонецькій дожимній компресорній станції стався вибух газу. Постраждали сім чоловік.

Також прчини вибуху на Червонодонецької дотискної компресорної станції з'ясовують фіхівці територіального управління Держгірпромнагляду. Прокуратура області порушила кримінальну справу

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта