Батько мало не вбив однорічного сина на Харківщині

http://forwomen.net.ua http://forwomen.net.ua
Прокуратура захистила права хлопчика, якого ледь не убив батько.

Апеляційний суд Харківської області задовольнив позовні вимоги Дергачівської районної адміністрації про відібрання у «горе-батьків» дитини без позбавлення батьківських прав.
Як повідомив прокурор району Олександр Фільчаков, суд також прийняв рішення про стягнення з батьків аліментів на утримання дитини, - повідамляє сайт прокуратури в Харківській області.
 
Обставини справи: батьки однорічного хлопчика не приділяли йому належної уваги, ігнорували необхідність надання медичної допомоги. Крім того, нетверезий батько впустив малого на асфальт. Як наслідок – дитина отримала перелом скроневої кістки, забиття головного мозку та черепно-мозкову травму. До того ж лікарі виявили у хлопчика численні захворювання, в тому числі – рахіт. У зв’язку з цим у вересні минулого року прокуратура району порушила стосовно чоловіка кримінальну справу за ст. 128 (необережне тяжке тілесне ушкодження) та ст. 166 (злісне невиконання батьківських обов’язків) КК України.
 
У той же час райдержадміністрація звернулася з позовом до Дергачівського райсуду про відібрання хлопчика у батьків без позбавлення батьківських прав.
 
Цей позов задоволений не був. Однак Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції.
 
Матеріали кримінального провадження стосовно батька наразі перебувають у суді.
 

Автор: Администратор сайта