Більше тисячі літрів етилового спирту намагалися переправити до Харкова (Фото)

facebook.com/VladislavAbdula facebook.com/VladislavAbdula
Співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури блокували незаконне постачання тютюнових виробів та етилового спирту до Харкова.

Оперативники СБУ встановили, що до організації незаконної оборудки причетні мешканці обласного центру та уродженці тимчасово окупованих терористами територій. Контрафактні партії цигарок з підробленими марками акцизного збору України зловмисники переправляли до Харкова для незаконного збуту в кількох регіонах. Зі спирту ділки виготовляли сурогатні алкогольні напої. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомивкерівник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Правоохоронці затримали одного з учасників групи під час збуту чергової партії контрафактних тютюнових виробів. При обшуках у підпільних цехах та місцях проживання фігурантів справи співробітники СБ України вилучили майже вісімдесят тисяч пачок контрафактних цигарок, понад тисячу літрів етилового спирту, одну тисячу літрів готової до реалізації підробленої горілки на загальну суму майже два мільйони гривень. У двох підпільних цехах, де вироблялись сурогатні алкогольні напої, вилучено пакувальну тару та обладнання для їх виготовлення.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України.
П’ятеро учасників групи, у тому числі троє організаторів, затримані згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта