Групу нелегалів спочатку нагодували, а потім депортували з Харкова (ФОТО)

фото Східного регіонального управління ДПСУ фото Східного регіонального управління ДПСУ

12 червня співробітники Східного регіонального управління Державної прикордонної служби депортували з України відразу дві групи нелегальних мігрантів.

Перша група з п'яти громадян Шрі-Ланки полетіла на батьківщину з аеропорту Харкова, друга - шість громадян Грузії - з аеропорту Донецька.

Весь цей час мандрівники жили у спеціальному пункті тимчасового утримання. Їх проживання та утримання обійшлося державі в кругленьку суму. Їх годували тричі на добу продуктами, якими годують прикордонників. Були створені всі умови для нормального проживання.

Минулого тижня суд прийняв рішення депортувати нелегальних мігрантів на Батьківщину, знову-таки за рахунок України. На це з казни витратили понад двадцять тисяч гривень.


Вчора мандрівників двох країн під наглядом прикордонників доставили в аеропорти і рейсами «Харків-Шарджа» і «Донецьк-Кутаїсі» відправили по домівках.

Компенсувати Україні проживання та депортацію нелегалів Республіка Шрі-Ланка не буде. Оскільки це держава не має угод про видачу нелегалів і відповідальність на себе не бере.

Тільки за п'ять місяців поточного року персоналом прикордонного управління було затримано більше 50 нелегалів. Крім цього, співробітники Держприкордонслужби відмовили у пропуску через територію України понад 200 іноземців з країн потенційного міграційного ризику - тих, хто міг стати нелегальними мігрантами

Автор: Администратор сайта