На Харківщині водоканалізаційне підприємство привласнило державні кошти

http://novostey.com/ http://novostey.com/
Сахновщинське комунальне державне водоканалізаційне підприємство (КДВКП) незаконно скористалося держаною субвенцією.

За інформацією прокурора району Івана Тарасова, наприкінці червня нинішнього року Сахновщинське комунальне державне водоканалізаційне підприємство КДВКП отримало 35,9 тис. грн. субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах за надані послуги з водопостачання та водовідведення і перерахувало їх до державного спецфонду в рахунок податкового боргу з податку на додану вартість. Утім, як з'ясувалося, з 2 липня 2012 року це підприємство уже не надавало населенню комунальних послуг. Рішенням XXIII сесії місцевої селищної ради від 30.05.2012 основні засоби, які рахувались на його балансі, були передані новоствореному Сахновщинському комунальному водопровідно-каналізаційному підприємстві (КВКП), у тому числі - водопровід та водонапірні вежі.

Тобто, заборгованість підприємства з податку на додану вартість, що була погашена за рахунок державної субвенції, утворилася уже тоді, коли Сахновщинське КДВКП не надавало послуг з водопостачання та водовідведення. Крім того, договір щодо взаєморозрахунків з відповідними держаними органами області підписав в.о. начальника Сахновщинського КДВКП, який на той час уже не виконував обов'язків керівника підприємства. Він був звільнений з обійманої посади ще в травні 2012 року, на підставі розпорядження селищного голови. Таким чином, КДВКП незаконно отримало субсидію з державного бюджету в сумі майже 36 тис грн.

За результатами прокурорської перевірки внесено подання на адресу Сахновщинської селищної ради щодо повернення коштів до держбюджету та притягнення винної особи до відповідальності.

Автор: Администратор сайта