На Харківщину чекає страшне пекло. Прогноз Харківського гідрометеоцентру

Клімат стає більш різким та посушливим. Місячні температури повітря зросли на 4 градуси. Опадів випадає значно менше норми.

Про таку невтішну ситуацію з кліматичними умовами розповіла керівник Харківського обласного гідрометеоцентру Валентина Андрієнко.

За словами фахівця, у 2012 році випало 491 мм опадів при нормі у 525 мм. Літо вже другий рік поспіль починається значно раніше. У квітні цього року середня температура повітря вже на 3 градуси вище норми.

На сьогоднішній день, за словіами жінки, синоптична ситуація є вкрай важкою через відсутність достатнього випадіння опадів.

- Опади сьогодні мають локальний, зливовий характер. Часто харакетризуються наявністю граду і навіть смерчів. Це, звісно, завдає великої шкоди сільському господарству, - зазначила  на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Валентина Андрієнко.

У квітні на Харківщині опадів випало 6,3 мм при нормі 40 мм. Харківський обласний гідрометеоцентр також займається окрім прогностичної діяльності розрахунком рівня пожежної небезпеки. На сьогоднійшній день, за словами фахівців, рівень пожежної небезпеки сягнув  п'ятого класу із п'яти існуючих.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта