Нелегальний звіринець ліквідують у Лісопарку: тридцять хворих тварин передають у зоопарк

http://mediazavod.ru/ http://mediazavod.ru/
18 липня представники державної виконавчої служби почали ліквідацію нелегального звіринцю у Лісопарку.

Більшість тварин знаходилися в клітках, значно менших за розмірами, ніж встановлено нормативами. Дозволів на утримання диких тварин у неволі та ветобслуговування у власниці звіринцю не було.

Територію загальною площею понад 0,2 га жінка зайняла самовільно – без відповідного рішення про надання ділянки в користування. Збиток державі від самовільного використання земель склав 48 тис. грн.

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу прокурора Харківської області.

Згідно з законом, виконавча служба неодноразово надавала власниці зоопарку можливість виконати ухвалу суду в передбачені терміни. Однак жінка її проігнорувала. Тому сьогодні держвиконавці розпочали примусове виконання судового рішення.

Зі звіринцю вивезуть 3 левів, 2 ведмедів, 8 єнотовидних собак, 2 камерунських кіз та інших. Усього на території виявлено понад 100 диких та свійських тварин. Вони за попередньою домовленістю передаються на тимчасове утримання до Харківського зоопарку.

За інформацією його директора Олексія Григор’єва, більшість тварин не отримували нормального харчування та ветеринарного обслуговування. Крім того, один з ведмедів має серйозну хворобу очей. Усіх евакуйованих тварин помістять до карантину.

Після того, як «живу» частину звіринцю доправлять до зоопарку, розпочнеться демонтаж будівель. 

За інформацією прокуратури, звіринець був виявлений у липні минулого року. На той момент у ньому жили близько 30-ти диких тварин. Серед них – види, занесені до Червоної Книги (степовий орел, пугач, рожеві пелікани, лісові коти тощо). Частина мешканців зоопарку утримувалися хворими. Лебідь-шипун мав пошкодження крила, а один з рожевих пеліканів – зламаний дзьоб та взагалі не мав крил.

Автор: Администратор сайта