Повінь у Краснодарському краї сталася через природні чинники, про які всі знали

Причиною згубної повені на Кубані стали виключно природні чинники.

Слід відзначити, що всі владні і управлінські структури з 4 липня отримували попередження про нестійкість атмосфери, великій кількості опадів і посиленні вітру, а з 6 липня - штормові попередження, повідомляє Сегодня.

Глава Росгідромету Олександр Фролов заявив на нараді у президента Володимира Путіна, що за одну добу в краї випала третина річної норми опадів, і в місці злиття двох річок у найбільш постраждалому Кримську утворився найпотужніший потік води. В потоки перетворилися і опади з сусідніх гірських схилів, оскільки грунт, зволожена дощами, перестала вбирати воду.

Злиття цих двох факторів, судячи з усього, і стало причиною настільки сильної повені, уклав Фролов, додавши, що остаточні результати будуть отримані в найближчу добу.

Як зазначив глава Гідрометцентру, краснодарські синоптики спрацювали дуже професійно і оперативно, передаючи попередження по всіх каналах зв'язку у владні й управлінські структури. Нагадаємо, губернатор краю Олександр Ткачов здивувався, що в те, що трапилося звинувачують владу: він заявив, що "ніщо не віщувало" трагедії, яка стала "величезною несподіванкою".

Якщо це так, то маємо додаткове підтвердження версії про те, що влада могла запобігти трагедії, але з якихось причин цього не зробила. Тим більше що, за інформацією ЗМІ, які посилаються на тих, хто вижив, попереджень про наближення стихії або не було зовсім, або були, але такі, що люди не змогли нічого зрозуміти. А евакуація або не проводилася зовсім, або була почата занадто пізно.

Версію затоплення Кримська через скидання води з водосховищ вже розкритикували ЗМІ та видатні експерти, назвавши її "повною маячнею".

Руйнівна повінь Кубань пережила 6 і 7 липня - його називають найважчим за всю історію краю. Наслідки дійсно виявилися страшніше тих, що обрушилися на південь Росії після повені 2002 року. Від стихії постраждали три кубанських району: спочатку - Геленджик, потім, вже в ніч - Новоросійськ і особливо Кримськ в повному сенсі накрило ріками води з гір.

В результаті повені загинула 171 людина, більше 34 тисяч постраждали, доповів на нараді у Путіна в понеділок глава Минрегиона Олег Говорун. 29 000 чоловік втратили майно, понад 2 тисяч будинків зруйновано, 400 будинків не підлягають відновленню.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта