Собаки-міліціонери цього року розкрили майже тисячу злочинів на Харківщині (ФОТО)

Службові собаки Харківщини використовувалися за місцем скоєння злочинів 709 разів, в оперативно-розшукових заходах, при конвоюванні заарештованих та патрульних - 241 раз.

У кінологічному центрі ГУМВС України в Харківській області утримується 64 собаки. Переважно це німецькі вівчарки, спанієлі, добермани. Уже майже сім років кінологи намагаються розводити золотистих ретриверів. Зараз у центрі їх всього сім.

У кожної собаки-міліціонера свою спеціальність. Одні шукають наркотики (11), інші - зброю та вибухівку (12), треті є розшуковими псами (37). Є і племінні собаки (4).

Як розповів начальник кінологічного центру ГУМВС України у Харківській області В’ячеслав Друченко, їх собаки виїжджають на виклики у середньому по п’ять разів на день.


- Собаки у нас живуть різного віку: від цуценят до “пенсіонерів”. Коли пси закінчують службу, ми їх не вбиваємо, а даємо дожити свій вік, - розповів В’ячеслав Друченко.

За словами кінологів, пенсійний вік у службових собак настає приблизно після восьми років, проте деякі служать і більше.

У кінологічному центрі ГУМВС України в Харківській області хоча й розводять собак, проте не продають приватним особам. Усі народжені тут цуценята згодом стають міліціонерами.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта